Fabriek

Mijn Kamerplanten Gaan Dood! Wat Moet Ik Doen?

Het onderhoud van uw kamerplanten is noodzakelijk als u uw bloementuin wilt zien bloeien. Er zijn veel redenen waardoor uw kamerplanten of buitenplanten kunnen afsterven, het kan zijn door een gebrek aan water, gebrek aan zonlicht, gebrek aan voedingsstoffen enz. Laten we bespreken wat we in dergelijke situaties moeten doen.

Je huisplanten inkorten

Als primaire maatregel kunt u eerst de bladeren inkorten om te voorkomen dat ze doodgaan. Knip alle stervende plantenbladeren af ​​met behulp van een schaar. Knip nogmaals de takken af ​​die dood zijn.

Begin bovenaan te snijden en haal een klein beetje tegelijk weg. Als je een kleine knop ziet, laat ze dan staan, want ze kunnen mogelijk later groeien.

Controleer de kleur van de stengel wanneer je de stervende plantentakken terugmaakt. Zelfs als het in sommige takken dood lijkt, controleer het in het midden. Als het in het midden groen lijkt, stop dan met snijden. Meestal verschijnen binnen een maand na het snijden de nieuwe takken van de oude.

Overweeg de pot te veranderen, omdat de luchtvochtigheid vaak ook de groei van huisplanten beïnvloedt. Je moet ook het zonlicht regelen, te veel zonlicht zorgt ervoor dat de kamerplanten afsterven.

Gebruik altijd potten van de juiste maat

Soms kunnen je kamerplanten ook sterven door kleine potten. Toen je je boom voor het eerst in de container plantte, was deze klein van formaat. Hoewel hij elke dag groter wordt, blijft de potmaat klein, wat niet zo’n grote plant meer kan bevatten. Als je ziet dat de plant diepgeworteld is in de grond in de container, overweeg dan om hem opnieuw te planten. Koop een pot die groter is dan de kluit en zorg ervoor dat de pot voldoende gaten aan de onderkant heeft voor een goede afvoer van overtollig water. Tijdens het proces moet u meer grond toevoegen.

Water

Luchtvochtigheid bepaalt ook de groei van huisplanten

Lage luchtvochtigheid verhoogt de hoeveelheid warmte in de kamerplanten en dit zorgt ervoor dat ze sneller sterven. In de winter is de lucht meestal droog in je huis, dus het laat een schadelijk effect achter als je bomen zoals orchideeën, palmen enz. Hebt gekweekt. Kies kamerplanten die niet worden beïnvloed door vocht.

Voor sommige huisplanten is vochtigheid erg belangrijk. Als de luchtvochtigheid in je huis te laag is, beginnen je planten te drogen. Bovendien, als uw plant te veel zonlicht of te weinig zonlicht krijgt, moet u de locatie van uw planten regelmatig wijzigen. Probeer verschillende plekken in uw huis om uw planten te houden, bijvoorbeeld, de meest zuidelijke hoek maakt uw plant zeer levendig met het meest bevredigende zonlicht. Houd de zonwering meestal open, het is goed voor uw planten thuis.

Gebrek aan voedingsstoffen

Giet wat organische voedingsstoffen in je huisplanten. Je kunt weinig theezakjes in je grond gebruiken of je kunt ze rechtstreeks in de pot gieten. Sommige kant-en-klare potgronden beschikbaar op de markt die worden geleverd met organische meststoffen en daarom zal het de noodzaak verminderen om lang iets van je kant toe te voegen tijd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *