Tuin

Ontwerp En Versier Je Kleine Tuinlandschap

Creëer een tuinlandschap gemaakt van grindstenen

Grind, een soort kleine stenen en kiezelstenen is de trend die gaande is bij het decoreren van uw tuinlandschap. Ze zijn minimaal onderhoud kleine tuin maar verspreidt een mooie uitstraling en betaalbaar in vergelijking met stenen. Een voordeel is dat het grind regenval door de grond laat passeren.

Focus op bomen

Als je grote bomen hebt aan de achterkant van je huis, dan kun je denken aan het creëren van een prachtig tuinlandschap eromheen. Onder de bomen kunt u tafel en stoelen houden en het gebied met plavuizen bedekken. Het zou een prachtige plek voor ontspanning kunnen zijn. Je moet hier echter voorzichtig zijn om de grond rond de voet van de boom niet te verhogen.

vijver

Het creëren van een kleine vijver kan een groter effect geven

U hoeft niet per se een grote achtertuin te hebben om een ​​tuinlandschap te creëren. U kunt denken aan het creëren van een watertuin voor een natte hoek van uw kleine tuin. Je hoeft alleen maar wat te graven in dat gebied en een vijver te maken en een pomp te installeren en je watertuin is klaar. Het trekt kleurrijke vlinders en vogels aan. Plant waterlelietype bloemen in de watertuin en het zal het hele tuinlandschap opvrolijken.

Hek zetten

U kunt een laag hek toevoegen aan elk plantbed, zodat u het aantal bloemen en groenten in uw kleine tuin kunt verdubbelen. Zelfs u kunt wijnbouwgewassen kweken in uw tuinlandschap. Op die manier kun je wijnbouwgewassen verticaal telen en heeft dit geen invloed op de groei van andere groenten.

Creëer een natuurachtige sfeer in uw kleine tuin

Als je het soort bloemen kiest waar vogels en vlinders dol op zijn, dan kun je een wildlife creëren in je kleine tuin. Als u een vogelvoeder en vogelhuisje samen toevoegt, zal dit de schoonheid van het tuinlandschap verdubbelen.

Nadruk op potten

Nadruk op potten

Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten kleurrijke potten en bloembakken in je tuinlandschap vol bloemen en geurige kruiden. Geurende bloemen en verschillende soorten kleurrijke bloemen zullen de schoonheid van de ruimte verbeteren en daarnaast kunt u denken aan het repareren van een teakhouten bank eromheen. Een grote terracotta structuur die je hier in de vorm van de kom kunt plaatsen om een ​​ander effect te geven.

Een maaistrook plaatsen

Dit kunt u doen om uw tuinlandschap een extra uitstraling te geven en het zal u helpen om het onkruid weg te houden en zorgt voor een minimaal onderhoudspad dat u comfortabel kunt lopen terwijl u naar uw tuin kijkt. Het biedt u een moddervrije, schone en moeiteloze manier om uw kleine tuin te overzien.

Voeg wat levendigheid toe

Je kunt een extra grote poort toevoegen aan een uiteinde van de tuin om het een ander gevoel te geven. Het zal als een aantrekkingscentrum voor iedereen fungeren. Het zal uw kleine tuin groter doen lijken. Ook ondersteunt het enkele klimbloemen.

Denk aan de seizoenen

Houd bij het decoreren van uw tuinlandschap rekening met hoe het eruit zal zien in de vier seizoenen van het jaar. Kies meerjarige bloemen die schoonheid kunnen geven aan uw kleine tuin in alle seizoenen, bijvoorbeeld tulpen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *