Tips voor het tuinieren

Tuintips Elke Tuinier Moet Weten

Wil je een tuin beginnen maar weet je niet waar je moet beginnen? Deze tuintips voor beginners zijn perfect voor nieuwe tuinders.

Wil je beginnen met graven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Gebruik deze beginnersgids voor tuinieren voor de antwoorden op uw tuinvragen. Blijf lezen voor alle basistips en trucs die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

1. Ken uw USDA Hardiness Zone. Gebruik het als een gids zodat u geen bomen, struiken en vaste planten plant die de omstandigheden in uw omgeving niet zullen overleven. U krijgt ook een beter idee wanneer u groenten en fruit in uw omgeving moet planten.

2. Weet u niet zeker wanneer u moet snoeien? Snoei voorjaarsbloeiende struiken, zoals seringen, en klimrozen met grote bloemen onmiddellijk nadat de bloemen vervagen. Ze zetten hun bloemknoppen in de herfst op de groei van vorig jaar. Als je ze snoeit in de herfst of winter, verwijder je de bloemknoppen van het volgende voorjaar.

3. Pas alleen gecomposteerde, verrotte mest toe die minstens zes maanden is uitgehard op uw grond. Verse mest bevat te veel stikstof en kan planten “verbranden”; het kan ook pathogenen of parasieten bevatten. Mest van varkens, honden en katten mag nooit in tuinen of composthopen worden gebruikt, omdat deze parasieten kunnen bevatten die mensen kunnen infecteren.

Perennials

4. Vaste planten hebben over het algemeen drie jaar nodig om volwassen groei te bereiken. Denk aan het gezegde dat ze “slapen, kruipen en springen” gedurende de periode van drie jaar.

5. Leer hoe lang je groeiseizoen is – je laatste vorst in de lente en de eerste vorst in de herfst – zodat je sommige planten binnen kunt starten of ze niet kunt laten groeien.
7. Hoeveel licht hebben planten nodig? Kweek groenten op een locatie die elke dag minstens 8 uur direct zonlicht krijgt. De meeste groenten hebben volle zon nodig om goed te presteren. Als je wat schaduw hebt, probeer dan gewassen uit het koele seizoen te groeien, zoals sla, spinazie, radijs en kool.

8. De beste manieren om onkruid in de tuin te bestrijden, zijn met de hand wieden en schoffelen. Vermijd diep schoffelen of cultiveren dat wietzaden naar het oppervlak van de grond kan brengen. Wiet vroeg en vaak zodat onkruid niet tot zaad gaat. Gebruik mulch om te smoren en jaarlijks onkruid te voorkomen.

9. Hosta’s hoeven niet te worden verdeeld, tenzij je een oude plant wilt verjongen of het aantal dat je hebt wilt vergroten, of omdat je gewoon de voorkeur geeft aan het uiterlijk van enkele planten.

 

10. Niet alle hortensia’s groeien in de schaduw. Bloemhortensia’s (Hydrangea paniculata) hebben zon nodig voor de beste bloei. Sommige top pluimen variëteiten zijn ‘Limelight’, Little Lime, Vanilla Strawberry en Bombshell.

11. Ruim niet alles in uw tuin op in de herfst. Laat siergrassen achter voor schoonheid en de zaadhoofden van vaste planten zoals zonnehoeden om de vogels te voeden. Vermijd marginaal winterharde vaste planten, zoals tuinmoeders, om hun kansen op het overleven van een strenge winter te vergroten.

12. Groentetuintip: de optimale temperatuur voor het rijpen van tomaten ligt tussen 68-77 graden F. En bij 85 graden F is het te warm voor de planten om lycopeen en caroteen te produceren, de pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de vruchtkleur. Zodra de temperatuur consequent onder de 50 graden F daalt, rijpt groen fruit niet. Tomaten met een beetje kleurverandering kunnen naar binnen worden gebracht om het rijpen te voltooien.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *